Milánói-szerű recept
45 perc
Zsírszegény
400 kcal
8O dkg. spagetti,
tejföl
bacon
tojás
l kg darált hús
hagyma
A Milánói-szerű elkészítési módja:
kb 80 dkg spagettit kifőztem, fogkeményre (al dante?) azt egyenesen bele a kizsírozott tepsibe, 1 kg darálthús alá két nagyobb fej hagymát megdinszteltem, a húst fehéredésig pirítottam, 1 kk. pirospaprikát, sót, borsot, delikátot és 3 gerezd fokhagymát(összekaszabolva) dobtam rá, ezzel jól lepirítottam, és olyan 3 dl vízzel felöntöttem, fedőt rá és fődögéljen... közben 3 egész tojást 450 gr tejföllel, habverővel jól kikevertem, bacon szalonnát kis csíkokra szeleteltem, lereszeltem a sajtot (sajt és bacon izlés illetve pénztárca szerint)amikor a darálthús megfőtt--kb 1 óra alatt, ráöntöttem a kifőtt spagettire és kézzel jól összekevertem, rá a kikevert tojás-tejföl keveréket és be a 220 fokos jó meleg sütőbe.. amikor kezdett összeállni (a tejfölös tojás által) rászórtam a felszeletelt baconszalonnát és a reszelt sajtot, és szépen rásütöttem. Szándékosan nem azt írtam, hogy rápirítottam, mert lényeges, hogy ne süljön szárazra az egész! Még a bacon és sajt előtt kikevertem 2 púpos ek. tejfölt egy kis tejjel és ráöntöttem (mert kicsit száraznak találtam). . . így aztán kaptam egy jól szeletelhető, valami fenséges ízű, nagyon jó állagú főételt! Amikor a tányérra szedtem (illetve az éthordóba raktam) bőségesen megszórtam vékony karikára szeletelt újhagymával!
a tésztát fogkeményre kell főzni
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4d316e5bd5, 2010. szept. 19. 19:13
A milánói-szerű elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.