Szüreti pincepörkölt bográcsban recept


1 kg marhaszegy
1 kg sertéslapocka vagy comb
1 kisebb füstölt csülök
1 kg hagyma
1 kis fej fokhagyma
2 kg burgonya
0,7 l vörösbor
10 kanál liszt
3 tojás
3 kanál zsír
2 kanál vaj
só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld
A Szüreti pincepörkölt bográcsban elkészítési módja:
Ha a csülök kissé száraz vagy sós, előzőleg félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát vagdossuk le, majd a közepes kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Kevés vizet is adjunk hozzá. Mikor puhulni kezd, adjuk hozzá a szintén felkockázott sertéshúst, a fokhagymát és a köménymagot, majd sózzuk. Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felszeletelt burgonyát is, és rövid lében tartva, kevergetés nélkül pároljuk tovább addig, amíg a burgonya is megfő. Időközben készítsünk galuskatésztát a lisztből és a tojásból, főzzük ki sós vízben, majd forgassuk meg petrezselymes vajban. Ezután a pörköltet felöntjük borral, felforraljuk, végül beletesszük a galuskát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. szept. 16. 11:31
A szüreti pincepörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.