Omlós meggyes pite recept
60 perc
Az Omlós meggyes pite hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1 evőkanál zsemlemorzsa
30 dkg meggy
2 evőkanál cukor (+ a szóráshoz)
1 evőkanál étkezési keményítő
rumaroma
fahéj
A tetejére:
1 db tojásfehérje
Az Omlós meggyes pite elkészítési módja:
1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával (annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapjunk). 2. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, és pár percig főzzük a fahéjjal, a cukorral, a rummal és annyi vízzel, amennyi ellepi. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük. Pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra főzzük, majd félretesszük. 3. A tésztát elfelezzük, téglalap alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük a 20x20cm-es tepsibe. Megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.
Ízletes meggyes pite, fahéjas-rumos, kissé kocsonyás meggytöltelékkel, puha, omlós (még másnap is).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. júl. 4. 18:24
Az omlós meggyes pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.