Pisztáciával töltött gombafejek recept
A Pisztáciával töltött gombafejek hozzávalói:5 dkg pisztácia
3 evőkanál olívaolaj
1/2 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikomlevél
csipetnyi őrölt Cayenne-bors
csipetnyi só
2 evőkanál víz
4 db aszalt paradicsom
4 db nagy csiperkegomba
A körethez:
cukkini
8 bazsalikomlevél
A Pisztáciával töltött gombafejek elkészítési módja:
1. A pisztáciát éjszakára áztassuk be. Reggel öntsük le róla a vizet és öblítsük át. 2. A töltelékhez a gombafejek és az aszalt paradicsom kivételével az összes hozzávalót turmixoljuk egynemű masszává. Töltsük át a masszát a turmixgépből egy tálba ,az aszalt paradicsomot vágjuk nagyon apró darabokra és keverjük a töltelékhez. 3. A gombafejeket válasszuk el a tönktől és töltsük meg a krémmel. 4. A cukkinit mossuk meg és egy zöldséggyaluval vagy zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg a bazsalikomot és rázzuk le róla a vizet. Tálaljuk őket köretként.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. júl. 6. 14:20
A pisztáciával töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.