Hajdinával töltött gomba recept
A Hajdinával töltött gomba hozzávalói:6 nagy fej gomba
15 dkg hajdina
5 dkg mozzarella sajt
2 kápia paprika
10 koktélparadicsom
1 vöröshagyma
só
bors
majoranna
A Hajdinával töltött gomba elkészítési módja:
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagyma felét,hozzáadjuk a hajdinát.Kicsit pirítjuk majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel.20 percig főzzük. A gombák szárait kivesszük és a többi zöldséggel együtt apróra vágjuk.A hagyma másik felét megfuttatjuk kevés olajon és hozzáadjuk a zöldségeket is.Kevés vízzel félpuhára pároljuk.Ízlés szerint fűszerezzük,és hozzáadjuk a párolt hajdinát.Lazán összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a gombákat,megszórjuk reszelt sajttal,meglocsoljuk kevés olajjal.Tepsibe rakjuk ,és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 pericig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jún. 25. 22:54
A hajdinával töltött gomba elkészítési módja és hozzávalói.