Sajtos sonkás sült gomba recept
A Sajtos sonkás sült gomba hozzávalói:80 dkg gomba
1 db vöröshagyma
15 dkg sonka
5 dkg margarin
só
bors
1 pohár tejföl
3 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
1 csípet reszelt szerecsendió
1 cs.snidling
A Sajtos sonkás sült gomba elkészítési módja:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk,szeletre illetve kiskockára vágjuk.A sonkát vékony csíkokra vágjuk.A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk és a hagymát megfonnyasztjuk.Hozzáadjuk a gombát,megpirítjuk majd sózzuk borsozzuk,és a sonkával még 1 percig sütjük.Tűzálló tálba öntjük az egészet és szétterítjük.A tejfölt a tojások sárgájával és a sajttal összekeverjük kissé sózzuk borsozzuk,1 csípet szerecsendiót teszünk még hozzá.Az egészet ráöntjük a gombára.Előmelegített sütőbe 8 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor az apróra vágott snidlingel megszórjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jún. 22. 18:22
A sajtos sonkás sült gomba elkészítési módja és hozzávalói.