Húsgombóccal töltött gomba recept
A Húsgombóccal töltött gomba hozzávalói:30 dkg darált sertéshús
6 nagyobb gomba
10 dkg reszelt sajt
1 paradicsom
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
őrölt pirospaprika
só
bors
olaj
A Húsgombóccal töltött gomba elkészítési módja:
A kockára vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a darált húst,sózzuk borsozzuk.Keverés közben megpirítjuk.Kevés vizet öntünk rá és hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot és sárgarépá,kevés őrölt paprikát is adunk hozzá.Az egészet puhára pároljuk.Ha szükséges öntünk még alá vizet. A megmosott gombának kiszedjük a tönkjét,enyhén sózzuk,borsozzuk.A gombákat megtöltjük a húsos töltelékkel,majd ráfektetjük a félbbevágott tönköket ízlésesen. 15 percig 180 fokos sütőben sütjük.Megszórjuk reszelt sajttal és örölt paprikával majd még 1 percig visszatoljuk a sütőbe. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jún. 15. 22:56
A húsgombóccal töltött gomba elkészítési módja és hozzávalói.