Sajtos-tejfeles lángos recept
60 perc
A Sajtos-tejfeles lángos hozzávalói:
Tésztához:
100 dkg liszt
6 dkg élesztő
4 dl tej
5 dl víz
2 tk só
4 ek olaj
2 tk cukor
A feltéthez:
tejföl
olaj a sütéshez
fokhagyma
reszelt sajt
A Sajtos-tejfeles lángos elkészítési módja:
Elkészítés A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, hagyjuk felfutni. Egy tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, kelesztőtálba tesszük, 1 óra hosszát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd a tálcára kicsit távolabb tesszük egymástól a tésztákat. Konyharuhával letakarjuk, így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor lehet kezdeni sütni. Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, törlőpapírra szedjük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor megsózzuk, tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is megkenheti.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. jún. 26. 10:57
A sajtos-tejfeles lángos elkészítési módja és hozzávalói.