Lepény spárgával és zellerrel készítve recept
A Lepény spárgával és zellerrel készítve hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
0,5 dl olívaolaj
1 kávéskanál só
annyi víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
élesztő
A fűszer olajhoz:
olívaolaj
őrölt bors
kakukkfű
bazsalikom - szárított morzsolva vagy friss aprítva
4 gerezd fokhagyma (aprítva)
A feltéthez:
1 golyó mozzarella sajt felszeletelve (helyesebben szétmarcangolva, mert Jamie Oliver szerint bűn mozzarellát késsel illetni - és mennyivel egyszerűbb is így!)
1-2 paradicsom cikkekre vágva, szeletelve
2 szál szárzeller
8-10 szál spárga
A Lepény spárgával és zellerrel készítve elkészítési módja:
A tésztához az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat gyorsan összegyúrom, dagasztom, majd meleg helyre állítom, és neki is fogok a fűszerolaj és a feltétek előkészítéséhez. A fűszerolajhoz az olajba szórok minden hozzávalót. Érdemes többet csinálni, mert a hűtőben sokáig eláll, és nagy szolgálatokat tud tenni, ha melegszendvicset, bundáskenyeret készítünk vagy zöldségeket sütünk bármilyen módon (rántva, sörtésztában vagy csak úgy). Csak megkenjük kicsit a tetejüket, és az egyszerű étel egészen különlegessé válik. S bár egy esős vasárnap reggelen a forró citromos teával fogyasztott igazi ős-eredeti bundáskenyérnek párja nincs, más alkalmakkor azért jóleshet egy kis változatosság! Ha a tészta megkelt, jöhet a nyújtás. Általában úgy csinálom, hogy fogom a sütőpapírt, ami majd a tepsi alján lesz, ráteszem a tésztát, és ezen nyújtom a megfelelő méretre. Mikor ezzel megvagyok, megkenem a tésztát a fűszeres olajjal. S ha ez is megvan, jöhet a feltét, amit ízlésesen elrendezek a lepényen. Előmelegített sütőben megsütöm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 12. 06:52
A lepény spárgával és zellerrel készítve elkészítési módja és hozzávalói.