Pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve recept
A Pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve hozzávalói:2 rúd fahéj
4 szegfűszeg
1 teáskanál összetört rózsabors
3 egész kardamom (kibontva, összetörve)
1 rúd vanília
kb. 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint
20 dkg rizs
1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva)
1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva)
1 liter 1,5% tej
A Pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve elkészítési módja:
1. A tejet felforraljuk, beletesszük a fűszereket és a cukrot (tetszés szerint), hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, majd a tüzet legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és szép lassan, néha megkeverve puhára főzzük. 2. Még melegen kiszedjük belőle az egész fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, és a tejberizst poharakba töltjük. 3. A tetejét megszórjuk durvára vágott vagy összetört pisztáciával, és néhány szem rózsaborssal. 4. Tálalhatjuk melegen is, vagy hűtőszekrényben lehűtve.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 7. 07:12
A pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve elkészítési módja és hozzávalói.