Vasorrúbába ízes ujjai recept
A Vasorrúbába ízes ujjai hozzávalói:8 főre:
23 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
38 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál színtelen mandulaaroma
1 csipet só
10 dkg egész fehér mandula (nem sós)
lekvár
A Vasorrúbába ízes ujjai elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kiveszünk egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyi hosszúságú kis hengereket készítünk, kb. vékony ceruza vastagságúakat. A kis hengereket első és második harmaduknál kissé összenyomjuk, tompa élű késsel kis redőket nyomkodunk bele - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt 1-1 fél mandulát nyomunk belet. (Az ujj itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!) Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve sütjük a sütőben. (Nekem 2 tepsinyi lett ez a mennyiség.) Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat. Ezután egyesével leszedjük a körmöket, a helyükre lekvárt nyomunk, majd visszatesszük a mandulát
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 6. 00:34
A vasorrúbába ízes ujjai elkészítési módja és hozzávalói.