Mandarinos tiramisu recept

4 db mandarin
4 db tojás
4 evőkanál cukor
25 dkg mascarpone
20 dkg babapiskóta
2 dl kávé
1 evőkanál narancslikőr
A tálaláshoz:
kakaópor
A Mandarinos tiramisu elkészítési módja:
A tojásokat szép habosra verjük a cukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Kettészedjük a krémet, egyik felébe belekeverjük a narancslikőrt és a mandarin kinyomott levét. 6 poharat előkészítünk. Kávéban egyesével megáztatjuk a piskóta felét, és a poharak aljába tesszük. Rákanalazunk fehér krémből, majd erre teszünk a mandarinos krémből is. Ugyancsak egyesével megáztatjuk a maradék piskótát, és a krémre tesszük. A poharakba osztjuk a fehér krémet, végül rákanalazzuk a maradék mandarinos krémet is. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át, majd megszórjuk kakaóporral és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. nov. 6. 18:56
A mandarinos tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.