Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-diós piskótatekercs recept

Rumos-diós piskótatekercs recept

A Rumos-diós piskótatekercs hozzávalói:
Tészta
6 tojásos piskótából készült tekercs

Krém
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 evőkanál rumaroma
csokoládéreszelék


A Rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja:
Hat tojásból piskótát sütök, nagy tepsiben. Amikor megsült, még melegen konyharuhával feltekerem, vagy készen kell venni egy piskótatekercset. A 20 dkg Ramát habosra keverem a 20 dkg cukorral. A vaníliás pudingport felfőzöm a 4 dl tejjel, hozzákeverem a darált diót és a rumaromát, majd kihűtöm. Ezután ezt a masszát jól összedolgozom a Ramás krémmel és a piskótába töltöm a krém 3/4 részét. A maradék krémet rákenem a külsejére és megszórom csokoládéreszelékkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook