Rumos-diós piskótatekercs recept
A Rumos-diós piskótatekercs hozzávalói:Tészta
6 tojásos piskótából készült tekercs
Krém
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 evőkanál rumaroma
csokoládéreszelék
A Rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja:
Hat tojásból piskótát sütök, nagy tepsiben. Amikor megsült, még melegen konyharuhával feltekerem, vagy készen kell venni egy piskótatekercset. A 20 dkg Ramát habosra keverem a 20 dkg cukorral. A vaníliás pudingport felfőzöm a 4 dl tejjel, hozzákeverem a darált diót és a rumaromát, majd kihűtöm. Ezután ezt a masszát jól összedolgozom a Ramás krémmel és a piskótába töltöm a krém 3/4 részét. A maradék krémet rákenem a külsejére és megszórom csokoládéreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. nov. 4. 20:15
A rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.