Tina féle őszibarackos alagút recept
A Tina féle őszibarackos alagút hozzávalói:1 piskótatekercs,
egy kis lekvár(ha lehet barack),
a krémhez:
25 dkg túró,
2 dl tejszín,
10 g. zselatin,
8 dkg porcukor,
2 cs. vaníiláscukor,
2 ek. rum,
250 g. sárga vagy őszibarackbefőtt.
őzgerincsütő,
folpack és alufólia.
A Tina féle őszibarackos alagút elkészítési módja:
A piskóta tekercset megkenjük a lekvárral, összetekerjük és szeletekre vágjuk. Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, és a felszeletelt piskótákkal kibéleljük a gerinc alját, oldalát és a 2 végét. (de maradjon is a piskótából!) Majd elkészítjük a krémet. Áttörjük a túrót, ehhez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a rumot. Felverjük a tejszínt. Aztán 0.5 dl befőttlébe beletesszük a zselatint és megmelegítjük (de ne forrjon), majd a zselatint hozzáöntjük a túróhoz, s végül a tejszínt is. A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, belenyomkodjuk a lecsepegtetett Őszibarackot (domború fele lefelé). A megmaradt krémet rárakjuk és utána a piskótákat is, majd megnyomkodjuk és lefedjük alufóliával. 2-3 óráig betesszük a hűtőbe és kész is van. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. nov. 8. 14:58
A tina féle őszibarackos alagút elkészítési módja és hozzávalói.