Szaloncukor süti recept


hozzávalók 4 főre:
1 cs készen vásárolt leveles tészta
sütésálló lekvár
1 tojássárgája
porcukor
olaj
A Szaloncukor süti elkészítési módja:
Leveles tésztát kiengedjük. Vékonyra kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle. Megtöltjük a lekvárral, és szaloncukor formát készítünk belőle, majd megkenjük tojássárgájával. A tölteléknél összenyomjuk, és késsel rojtozzuk a végét. A tepsit kiolajozzuk, belerakjuk a süteményt, és előmelegített sütőben kisütjük. A tálaláskor porcukorral meghintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. nov. 1. 16:31
A szaloncukor süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.