Sziruppal öntözött vörös rózsa recept
A Sziruppal öntözött vörös rózsa hozzávalói:6 főre
A tésztához:
1 pohár liszt
fél pohár búzadara
40 ml napraforgó olaj
40 ml natúr joghurt (vagy kefír)
6 dkg puha Rama
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
A sziruphoz:
1,5 pohár cukor
1,5 pohár víz
fél citrom leve
A közepébe:
törökmogyoró, mandula vagy dió
1 pohár= 2,5 dl
A Sziruppal öntözött vörös rózsa elkészítési módja:
A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot. A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 3-5 percig főzzük. Vízfürdőbe állítva szobahőmérsékletűre hűtjük. A tésztát kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, melyből egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat vágunk. A korongokból 6-ot sorba rendezünk az itt látható módon, egyik szélső korong közepére mogyorókat sorakoztatunk, majd ezen a szélen kezdve a korongsort feltekerjük. A feltekert duplarózsákat kettévágjuk, szirmaikat kicsit legörbítjük, majd talpukra állítva, köztük legalább 2-3 cm rést hagyva egy kisebb (mélyebb) tepsibe sorakoztatjuk őket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisülnek, ekkor még forrón rájuk csorgatjuk a már lehűlt szirupot, lassan mindegyik bimbót szépen megöntözzük, majd hagyjuk őket kb. 1 órát a szirupban fürdeni, dagadni. Közben 2-3-szor érdemes egy kanál segítségével rájuk merni újra a "fürdővizükből". Ezután tányérra, tálra rendezve hűtőben tartjuk őket fogyasztásig. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. febr. 9. 21:40
A sziruppal öntözött vörös rózsa elkészítési módja és hozzávalói.