Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sziruppal öntözött rózsa recept

Sziruppal öntözött rózsa recept

A Sziruppal öntözött rózsa hozzávalói:
tésztához:
2,5 dl liszt
1,25 dl búzadara
0,4 dl olaj
1 kis doboz joghurt
6 dkg margarin
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
sziruphoz:
3,75 dl víz
3,75 dl cukor
fél citrom leve


A Sziruppal öntözött rózsa elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük. A szirupot forraljuk kb 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát vékonyra (kb 2 mm) nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Egyet feltekerek, majd köré csavarok még kettőt. Kicsit meg kell nyomkodni a szélsőt, hogy rendesen rátapadjon a többire (különben sülés közben leválhat a szirom). Középen keresztben kettévágom, így a “talpára” állítom és a szirmokat kissé kihajtom. Előmelegített 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm. Forrón ráöntözöm a szirupot, majd még többször is megismétlem, hogy mindenhova jusson. Nekem volt, hogy egy egész éjszaka állt a szirupban.

Különleges ízű, állagú és formájú édesség.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sziruppal öntözött rózsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook