Sziruppal öntözött rózsa recept
A Sziruppal öntözött rózsa hozzávalói:tésztához:
2,5 dl liszt
1,25 dl búzadara
0,4 dl olaj
1 kis doboz joghurt
6 dkg margarin
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
sziruphoz:
3,75 dl víz
3,75 dl cukor
fél citrom leve
A Sziruppal öntözött rózsa elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük. A szirupot forraljuk kb 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát vékonyra (kb 2 mm) nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Egyet feltekerek, majd köré csavarok még kettőt. Kicsit meg kell nyomkodni a szélsőt, hogy rendesen rátapadjon a többire (különben sülés közben leválhat a szirom). Középen keresztben kettévágom, így a “talpára” állítom és a szirmokat kissé kihajtom. Előmelegített 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm. Forrón ráöntözöm a szirupot, majd még többször is megismétlem, hogy mindenhova jusson. Nekem volt, hogy egy egész éjszaka állt a szirupban.
Különleges ízű, állagú és formájú édesség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 14. 08:26
A sziruppal öntözött rózsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.