Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel recept
A Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel hozzávalói:A tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
17 dkg vaj
11 gramm sütőpor
4 db tojás sárgája
1 db közepes citrom reszelt héja és leve
csipet só
A krémhez:
450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1 db citrom leve
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
4 ek búzadara
4 tojás fehérje kemény habja
425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt
A Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel elkészítési módja:
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A krém készítés: A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát, majd együtt tovább keverjük. A keményre vert tojáshabot könnyedén beleforgatjuk több részletben. Egy 20 x 30 cm - es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A befőttet a levétől lecsepegtetjük, rászórjuk a krémre. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen. Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla . Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk. Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. ápr. 28. 09:00
A joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.