Nutellás tejbegrízes piskóta recept
315 k
16 g
35 g
A Nutellás tejbegrízes piskóta hozzávalói:
Piskótához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
fél csomag sütőpor
Krémhez:
2 dl tej
9-10 ek búzadara
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
darált háztartási keksz (2-3 ek)
Továbbá:
Nutella
csokiöntet
kakaópor
A Nutellás tejbegrízes piskóta elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta sül, a 2dl tejet és a búzadarát sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tejbegrízzel. (Nekem egy kicsit híg lett, így raktam hozzá egy kis darált háztartási kekszet, de ha több búzadarát használunk, ezt el is hagyhatjuk.) A kihűlt piskótát megkenjük nutellával, majd elsimítjuk rajta a tejbegrízt. Csokiöntettel és kakaóporral díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 28. 06:43
A nutellás tejbegrízes piskóta elkészítési módja és hozzávalói.