Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta recept
A Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta hozzávalói:A piskótához:
4 egész tojás
4 ek. liszt
4 ek. kr. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. étolaj
Krémhez:
0,5 l. tej
4 púpozott ek. búzadara
2 ek. kr. cukor
10 dkg vaj v. margarin
1 cs. vaníliás cukor
A Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta elkészítési módja:
A szokott módon piskótát készítünk és egy 22 cm-es csatos tortaformában megsütjük. A kihűlt piskótát jó vastagon megkenjük cseresznyelekvárral, arra simítjuk a tejbegrízes krémet. Tejbegrízt készítünk. Még forrón belekeverjük 4-5 db-ban a vajat és jól kikeverjük vele. Ha kihűlt a krém, a lekvár tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszíthetjük gyümölccsel, színes cukorkákkal, csokimázzal, stb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. máj. 3. 20:19
A tejbegrízes-cseresznyelekváros torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.