Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta recept

Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta recept

A Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta hozzávalói:
A piskótához:

4 egész tojás
4 ek. liszt
4 ek. kr. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. étolaj

Krémhez:

0,5 l. tej
4 púpozott ek. búzadara
2 ek. kr. cukor
10 dkg vaj v. margarin
1 cs. vaníliás cukor


A Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta elkészítési módja:
A szokott módon piskótát készítünk és egy 22 cm-es csatos tortaformában megsütjük. A kihűlt piskótát jó vastagon megkenjük cseresznyelekvárral, arra simítjuk a tejbegrízes krémet. Tejbegrízt készítünk. Még forrón belekeverjük 4-5 db-ban a vajat és jól kikeverjük vele. Ha kihűlt a krém, a lekvár tetejére simítjuk.

Tetszés szerint díszíthetjük gyümölccsel, színes cukorkákkal, csokimázzal, stb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejbegrízes-cseresznyelekváros torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook