Finom habos sütemény recept
A Finom habos sütemény hozzávalói:30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
fél csomag sütőpor,
baracklekvár,
kevés tej.
krém:
4 tojássárgája,
4 evőkanál vaníliás cukor,
4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
4 tojásfehérje,
A Finom habos sütemény elkészítési módja:
30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport annyi tejjel gyúrunk össze, hogy összeálljon a tészta. Kisebb tepsibe tesszük. Félig megsütjük, majd barack-lekvárral megkenjük, és a következő krémet simítjuk rá: 4 tojássárgát 4 evőkanál vaníliás cukorral, 4 evőkanál tejföllel jól kikeverünk. Hozzávegyítünk 4 evőkanál lisztet és 4 tojásfehérje kemény habját. A sütőbe visszatoljuk, és pirosra sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 28. 08:22
A finom habos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.