Bögrés császármorzsa recept
25 perc
A Bögrés császármorzsa hozzávalói:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
2 személyre:
fél bögre búzadara
fél bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
pici csipet só
1/3 bögre cukor
egy csapott evőkanál zsír
A Bögrés császármorzsa elkészítési módja:
A tejet felforrósítjuk egy fazékban. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2015. ápr. 21. 18:11
A bögrés császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.