Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagyon finom csokitorta recept

Nagyon finom csokitorta recept

A Nagyon finom csokitorta hozzávalói:
A piskótához:
8 tojás sárgája
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
8 tojásfehérje
1 evőkanál cukor
A csokikrémhez:
16 dkg cukor
16 dkg étcsokoládé
3 egész tojás
25 dkg vaj
savanykás lekvár
dió vagy mandula


A Nagyon finom csokitorta elkészítési módja:
A piskótához a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A 8 tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós-cukros masszába. Vajazott, lisztezett csatos tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Én sütőpapírt szoktam tenni a tetejére sütés alatt, hogy jól átsüljön a belseje is és ne égjen mega teteje). Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csoki krémet célszerű előző este megcsinálni, mert nem árt neki egy éjszaka a hűtőben. A torta elkészítése előtt azonban jó egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy kenhető állagú legyen. Felolvasztjuk a csokit a cukorral, kis lángon főzni kezdjük, és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a tojásokat és a vajat. Ha a krém összeállt a hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük. Másnap megtöltjük a tortalapokat: az első piskótalapra egy réteg savanykás lekvár (meggy, ribizli vagy áfonya) kerül, majd erre kenünk csoki krémet, amire diót vagy mandulát szórunk. Ugyanígy járunk el a második lappal is, végül az egész tortát bevonjuk csokival és dióval vagy mandulával díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyon finom csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook