Sonkakrémmel töltött fánkok recept
A Sonkakrémmel töltött fánkok hozzávalói:10 dkg zsír
20 dkg liszt
0/5 mokkáskanál só
4 tojás
A sonkakrémhez:
5 dkg vaj
5 evőkanál liszt
2-2, 5 dl tej
20 dkg húsos füstölt sonka
só
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 szál kakukkfű
2 kiskanál mustár
A Sonkakrémmel töltött fánkok elkészítési módja:
2 deci vizet a zsírral, sóval felforralunk, majd beleszórjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és egyesével belekeverjük a tojásokat. A füstölt sonkát a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. A tojásos fánktésztából két kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb, 1-1 evőkanálnyi halmot teszünk és 180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. (A fánk tésztákat azért fontos, hogy egymástól távolabb tegyük, mert sütéskor sokat nő a térfogatuk és nem szabad, hogy összeérjenek.) A fánkokat kihűlni hagyjuk. A sonkakrémhez a forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, de ne piruljon meg, majd felöntjük a forró tejjel és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük az apróra vágott sonkát, zöldfűszereket, mustárt, sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. A tésztafánkok alját éles késsel levágjuk, kisfejű evőkanállal megtöltjük a sonkakrémmel és rányomjuk az aljukat. Hűtőben jól lehűtve kínáljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 20. 12:02
A sonkakrémmel töltött fánkok elkészítési módja és hozzávalói.