Lagzis barack aprósütemény recept
90 perc
A Lagzis barack aprósütemény hozzávalói:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
A kisült tészta kikapart belseje
10 dkg darált dió
4 dkg cukor
10 dkg vaj
1 dkg kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
rumaroma ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
A díszítéshez:
1/2 üveg császárkörte aroma
1/2 üveg mandula aroma
1 tojásfehérje
A forgatáshoz:
kristálycukor
A Lagzis barack aprósütemény elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük hűtőben. 2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A gombócokat, előmelegített sütőben, 180 C-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük. 3. Még melegen félbe vágjuk a golyókat, és kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a puha vajat, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk, és 1/2 órára hűtőbe tesszük. 4. Megtöltjük a félgömböket úgy, hogy éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket. Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a "barack" felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Eléggé munkaigényes süti,de a végeredmény kárpótol mindenért,mert nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. márc. 9. 14:47
A lagzis barack aprósütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.