Paprikás krumpli újragondolva recept
60 perc
A Paprikás krumpli újragondolva hozzávalói:
50 dkg jó minőségű kolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
0,5 dl víz
1 evőkanál olaj
só
őrölt bors
1 teáskanál pirospaprika
A krumplipüréhez:
1 kg krumpli
20 dkg vaj
1 dl főzőtejszín vagy tej
só
őrölt fehér bors
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A Paprikás krumpli újragondolva elkészítési módja:
1. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. 2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászt, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. 3. A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vajat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntjük az előzőleg megmelegített tejszín felét. Robotgéppel simára keverjük, és közben, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejszínt is. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túl lágy legyen a püré.) 4. Egy sütőformába tesszük az elkészült kolbászt, és rákanalazzuk a krumplipürét, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten szép aranybarnára sütjük.
A paprikás krumpli hozzávalóival készült egytálétel egyenesen a sütőből.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. márc. 7. 16:38
A paprikás krumpli újragondolva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.