Kétszínű szivárvány sütemény recept
45 perc
A Kétszínű szivárvány sütemény hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg liszt
kb. 1/2 dl tej(csak annyi hogy ne legyen lágy a tészta)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A mázhoz:
20 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaó
6 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
5 ml rumaroma
1 evőkanál citromlé
20 dkg margarin
25 dkg kókuszreszelék
A Kétszínű szivárvány sütemény elkészítési módja:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzáöntjük a cukrokat és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és kettéválasztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a cukrozatlan kakaóport, majd mindkét részét újabb 2-2 részre osztjuk úgy, hogy két kakaós és két sima tésztát kapjunk összesen. 2. Egy-egy sima és kakaós részt vékonyra nyújtunk,egymásra teszünk, jól összenyomkodunk, és szorosan feltekerjük, mint egy tekercset. Két órára hűtőbe tesszük (vagy egy egész északára is lehet). 3. Másnap, kb. fél cm szélesre felkarikázzuk a tekercseket, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük. 4. A cukrot a kakaóval, a tejjel, a vaníliás cukorral, rumaromával és a citromlével felforraljuk, és 1-2 percig, lassú tűzön kavargatjuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a margarint, és gyorsan elkeverjük benne. Amikor a margarin már teljesen elolvadt, a félbevágott tekercsek egyenes felét - alját - belemártjuk a mázba, majd a kókuszreszelékbe.
Ajánlatos a fogyasztás előtt 2 nappal megsütni, hogy puhuljon!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. márc. 5. 16:31
A kétszínű szivárvány sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.