Citromos fincsi sajttorta recept
A Citromos fincsi sajttorta hozzávalói:Egy 22 cm-es formához:
1 adag lemon curd
20 dkg darált keksz (nálam eredeti győri édes)
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg fehér csoki
2 dl tejszín
50 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A Citromos fincsi sajttorta elkészítési módja:
A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk az olvasztott vajjal/margarinnal. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A fehér csokit apróra daraboljuk. Gőz fölött a tejszínnel elkezdjük melegíteni. Mikor már szinte teljesen homogén, csak pár darabka látszik, levesszük a gőzről és pár percig még kevergetjük, hogy elolvadjanak. Megvárjuk, míg kihűl. A mascarponét, cukrot, citromhéjat és habtejszínt az olvasztott fehér csokival simára keverjük. A kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a krémsajtos krémet, majd a lemon curd-ot foltokban rákanalazzuk és egy kanál nyelével összemárványosítjuk. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.
Másnap egy késsel körbelazítva a szélét leemeljük a formát és szépen szeletelhetjük.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 26. 06:21
A citromos fincsi sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.