Sajtos-tejfölös fincsi sült brokkoli recept

0,5 kg brokkoli
1 nagy doboz tejföl
só, vegeta
bors
1 ek liszt
1 tojás
egy gerezd fokhagyma
további fűszerek ízlés szerint
20 dkg sajt
A Sajtos-tejfölös fincsi sült brokkoli elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd forrásban lévő sós vízben kb 5 percet főzöm fedő alatt. Egy hőálló tálat kivajazok. Közben a tejfölt kikeverem a fűszerekkel és a tojással. Amikor lejárt az öt perc, leszűröm a brokkolit, picit hagyom hűlni, aztán beleöntöm az előzőleg kivajazott tálba. A brokkolit megszórom egy kevés liszttel, majd ráöntöm a kikevert tejfölt és még egy kis vizet öntök alá. A tetejére sajtot teszek, majd mehet be a 150 fokra előmelegített sütőben. 20 percet sütöm, hagyom hogy a sajt szépen megpiruljon rajta.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 27. 06:25
A sajtos-tejfölös fincsi sült brokkoli elkészítési módja és hozzávalói.