Sajtos-tejfölös sült brokkoli recept
30 perc
Szénhidrátszegény
1699 kcal
128 gramm
34 gramm
0,5 kg brokkoli
1 nagy doboz tejföl
só, vegeta
bors
1 ek liszt
1 tojás
egy gerezd fokhagyma
további fűszerek ízlés szerint
20 dkg sajt
A Sajtos-tejfölös sült brokkoli elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd forrásban lévő sós vízben kb 5 percet főzöm fedő alatt. Egy hőálló tálat kivajazok. Közben a tejfölt kikeverem a fűszerekkel és a tojással. Amikor lejárt az öt perc, leszűröm a brokkolit, picit hagyom hűlni, aztán beleöntöm az előzőleg kivajazott tálba. A brokkolit megszórom egy kevés liszttel, majd ráöntöm a kikevert tejfölt és még egy kis vizet öntök alá. A tetejére sajtot teszek, majd mehet be a 150 fokra előmelegített sütőben. 20 percet sütöm, hagyom hogy a sajt szépen megpiruljon rajta.
Köretként barna rizst készítettem hozzá. Nagyon finom! :)
A kalória-, szénhidrát és zsírtartalmot a teljes ételre számítottam a kaloriabazis.hu internetes oldal segítségével.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Eni015, 2013. márc. 8. 16:03
A sajtos-tejfölös sült brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.