Egyiptomi Besarah recept
Az Egyiptomi Besarah hozzávalói:30 dkg lóbab
2 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor korianderlevél (vagy 1 mokkáskanál őrölt koriandermag)
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg köménymag
1 csipetnyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított menta)
Az Egyiptomi Besarah elkészítési módja:
A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje. Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főzzük. Ezután az egészet áttörjük, majd a gépbe beletesszük a borsot, a köményt és újból felfőzzük. Ezalatt a másik, vékony karikákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, és ebbe tesszük a felfőtt babpürét. Elkeverjük, meghintjük mentával, megsózzuk és tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. febr. 19. 18:01
Az egyiptomi besarah elkészítési módja és hozzávalói.