Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Zöldcitrom és mangó chutney recept

Zöldcitrom és mangó chutney recept

A Zöldcitrom és mangó chutney hozzávalói:
2 érett mangó
1 fej vöröshagyma
kb 5-6 db zöldcitrom
Fél csésze mazsola
Harmad csésze méz
Negyed csésze almaecet
2 db vörös chili
2 gerezd fokhagyma
Másfél tk friss reszelt gyömbér


A Zöldcitrom és mangó chutney elkészítési módja:
A zöldcitromokat kicsavarjuk – ¾ csészényire lesz szükségünk. A héját hajszál-vékony csíkokra vágjuk, 2 teáskanálnyit kimérünk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. A mangót megpucoljuk, a húsát vékony csíkokra szeleteljük. A chilit felaprítjuk. Minden alapanyagot egy nehéz-aljzatú (nem alumínium) lábasba töltünk, forráspontig felmelegítjük, majd fedő nélkül, alacsony hőfokon kb 30 percig sűrű lekvárrá főzzük. Közben néha-néha megkeverjük. Hűlni hagyjuk, majd tiszta, vagy sterilizált mini befőttes üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A zöldcitrom és mangó chutney elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook