Tarka tavaszi saláta recept
30 perc
210 kcal
6 személyre:
1 fejes saláta,
1 doboz (425 ml) csemegekukorica,
30 dkg paradicsom,
1 kígyóuborka,
2 különféle színű paprika,
1 főzőhagyma,
10 dkg olajbogyó,
3-3 ág kakukkfű, bazsalikom és petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
6 ek fehérborecet,
6 ek olívaolaj,
1-2 tk cukor, só, bors,
a díszítéshez friss zöld fűszerek
A Tarka tavaszi saláta elkészítési módja:
A salátát csíkokra metéljük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre, a paprikát falatnyi darabokra vágjuk. A főzőhagymát legyaluljuk. A saláta előkészített hozzávalóit összekeverjük az olajbogyóval. A zöld fűszereket felaprítjuk, aztán a fokhagymát átnyomjuk présen. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a zöld fűszerekkel meg a fokhagymával. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára locsoljuk, rövid ideig állni hagyjuk, és szükség esetén utánaízesítjük. Friss zöld fűszerekkel díszítve kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. márc. 18. 15:08
A tarka tavaszi saláta elkészítési módja és hozzávalói.