Sonkás pogácsa recept
A Sonkás pogácsa hozzávalói:25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
5 dkg sonka (sajt is lehet)
A Sonkás pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a gyufaszál nagyságúra vágott sonkával (1/3 részével), összehajtjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy a hajtogatás mindig más irányból történjék, és mindig fél órás pihentetés kövesse azt. Végül kb. 2,5 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot is, de anélkül is nagyon finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 25. 21:40
A sonkás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.