Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás pogácsa recept

Sonkás pogácsa recept

A Sonkás pogácsa hozzávalói:
25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
5 dkg sonka (sajt is lehet)


A Sonkás pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a gyufaszál nagyságúra vágott sonkával (1/3 részével), összehajtjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy a hajtogatás mindig más irányból történjék, és mindig fél órás pihentetés kövesse azt. Végül kb. 2,5 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot is, de anélkül is nagyon finom!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook