Maratoni lángos recept
A Maratoni lángos hozzávalói:1 kg liszt,
5 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukorral felfuttatva,
2 evőkanál olaj,
2 dl tej,
1 dl víz,
1 evőkanál só,
1 egész tojás,
2 dl tejföl
A Maratoni lángos elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverem és simára verem - kézzel kb. 1/2 óra. Nagyobb nylon zacskót belül kiolajozok, tálcára rakom és úgy teszem bele a tésztát. Hűtőbe rakom, kb. 2-3 óra múlva süthető ! Olajat forrósítok, a tésztából kitépek egy darabot és kézzel nyújtom, húzom - esetleg vizes, nedves kézzel -, majd a forró olajba teszem, mindkét oldalát pirosra sütöm.
A tészta egy hétig is eláll a hűtőben! Frissen süthető belőle annyi, amennyire éppen szükségünk van!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. okt. 23. 19:13
A maratoni lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.