Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Maratoni lángos recept

Maratoni lángos recept

A Maratoni lángos hozzávalói:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukorral felfuttatva,
2 evőkanál olaj,
2 dl tej,
1 dl víz,
1 evőkanál só,
1 egész tojás,
2 dl tejföl


A Maratoni lángos elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverem és simára verem - kézzel kb. 1/2 óra. Nagyobb nylon zacskót belül kiolajozok, tálcára rakom és úgy teszem bele a tésztát. Hűtőbe rakom, kb. 2-3 óra múlva süthető ! Olajat forrósítok, a tésztából kitépek egy darabot és kézzel nyújtom, húzom - esetleg vizes, nedves kézzel -, majd a forró olajba teszem, mindkét oldalát pirosra sütöm.

A tészta egy hétig is eláll a hűtőben! Frissen süthető belőle annyi, amennyire éppen szükségünk van!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A maratoni lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook