Slambuc bográcsban recept
60 perc
960 kcal
30 dkg füstölt szalonna
5 fej vöröshagyma
4 kg burgonya
60 dkg füstölt kolbász
5 paradicsom
5 zöldpaprika
1,5 dl olaj
60 dkg lebbencstészta
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
2 evőkanál ételízesítő
1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
só, bors ízlés szerint
A Slambuc bográcsban elkészítési módja:
Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk. A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2019. máj. 9. 16:15
A slambuc bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.