Tüllem rottyantott székelygulyás recept
A Tüllem rottyantott székelygulyás hozzávalói:1,5 kg savanyú káposzta
1,5 kg sertéslapocka
3 evőkanál kókuszzsír
3 fej vöröshagyma
3 babérlevél
3 teáskanál só
3 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fehérbors
tálaláshoz tejföl, kenyér
A Tüllem rottyantott székelygulyás elkészítési módja:
A káposztát megkóstolom, s ha túl savanyúnak találom, átöblítem. Az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron megdinsztelem. Ráteszem a kb. 2 centisre kockázott húsokat, s fehéredésig pirítom. Hozzákeverem a fűszereket, majd a káposztát és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Felforralom, majd takaréklángon készre főzöm. Közben megkóstolom, s ha szükségesnek érzem, teszek még hozzá fűszert. Tálaláshoz tejfölt, kenyeret kínálok.
Lehet fele, harmad mennyiségből is készíteni, de nálunk nem éri meg.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. ápr. 22. 11:20
A tüllem rottyantott székelygulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.