Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tüllem rottyantott székelygulyás recept

Tüllem rottyantott székelygulyás recept

A Tüllem rottyantott székelygulyás hozzávalói:
1,5 kg savanyú káposzta
1,5 kg sertéslapocka
3 evőkanál kókuszzsír
3 fej vöröshagyma
3 babérlevél
3 teáskanál só
3 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fehérbors
tálaláshoz tejföl, kenyér


Tüllem rottyantott székelygulyás

A Tüllem rottyantott székelygulyás elkészítési módja:
A káposztát megkóstolom, s ha túl savanyúnak találom, átöblítem. Az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron megdinsztelem. Ráteszem a kb. 2 centisre kockázott húsokat, s fehéredésig pirítom. Hozzákeverem a fűszereket, majd a káposztát és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Felforralom, majd takaréklángon készre főzöm. Közben megkóstolom, s ha szükségesnek érzem, teszek még hozzá fűszert. Tálaláshoz tejfölt, kenyeret kínálok.

Lehet fele, harmad mennyiségből is készíteni, de nálunk nem éri meg.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tüllem rottyantott székelygulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook