Részeges csülök sütve recept
220 perc
A Részeges csülök sütve hozzávalói:
2 db kicsontozott nyers csülök
só
mustár fokhagymapép
paprikakrém
fekete bors
majoránna
mangalicazsír
fehér bor.
A Részeges csülök sütve elkészítési módja:
„Készítésekor a két csülköt kicsontozunk, a húst szeletekre vágjuk, egy tepsiben egymás mellé elrendezzük és megsózzuk. Egy tálkában mustárt, fokhagymakrémet és csípős paprikakrémet összekeverünk, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. Őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk, a szeleteket átforgatjuk. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük. Még jobb, ha ezt a műveletet már előző este elvégezzük. Mangalicazsírral kikent tepsibe tesszük és annyi száraz fehérbort öntünk a hús alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva toljuk a sütőbe. Lassú tűzön, kb. 3 órán át sütjük. Amikor a csülök megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával kínáljuk. Ehhez a héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés forró zsírban a vöröshagymát párolunk, majd hozzákeverjük a krumplit, összepirítjuk, a megsült csülök pecsenyelevével kicsit meglocsoljuk.”
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. ápr. 19. 17:39
A részeges csülök sütve elkészítési módja és hozzávalói.