Burgonya móring köretnek recept


3 kg burgonya
2-3 nagy fej vöröshagyma.Ízlés szerint házi disznózsír
só és csemege fűszerpaprika
A Burgonya móring köretnek elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Közben a megtisztított vöröshagymákat felaprítjuk, kissé bővebben mért disznózsírban megdinszteljük. Hozzáadunk 2-3 púpozott kiskanál fűszerpaprikát. (Van, aki 2:1 arányban csemegét és csípőset használ) A burgonyát leszűrjük, összetörjük és belekeverjük a hagymás zsírba. Ha krémesebbre szeretnénk kavarni, akkor a burgonya főzővizével kissé meghígítjuk. Nagyon egyszerű, de kiváló köret sültek sültek mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. ápr. 18. 13:59
A burgonya móring köretnek elkészítési módja és hozzávalói.