Kacsasült recept
A Kacsasült hozzávalói:2,7 kg kacsahús (2-2 comb, szárny, mell félbevágva)
só, morzsolt borsikafű, rozmaring keveréke
A Kacsasült elkészítési módja:
A kacsahús bőrét felkockázzuk. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húsdarabok mindkét oldalát, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tepsibe rakjuk a húsokat, bőrös oldalukkal lefelé. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Megfordítjuk, újabb 30 percig sütjük, majd leöntjük róla a zsírt, éppen csak fél cm maradjon a további sütéshez, ami fólia alatt újabb 30 percig történik 180 fokon.
Párolt káposzta, krumplipüré illik hozzá, mi párolt zöldségekkel fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. ápr. 20. 17:24
A kacsasült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.