Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsasült recept

Kacsasült recept

A Kacsasült hozzávalói:
2,7 kg kacsahús (2-2 comb, szárny, mell félbevágva)
só, morzsolt borsikafű, rozmaring keveréke


Kacsasült 1.Kacsasült 2.


A Kacsasült elkészítési módja:
A kacsahús bőrét felkockázzuk. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húsdarabok mindkét oldalát, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tepsibe rakjuk a húsokat, bőrös oldalukkal lefelé. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Megfordítjuk, újabb 30 percig sütjük, majd leöntjük róla a zsírt, éppen csak fél cm maradjon a további sütéshez, ami fólia alatt újabb 30 percig történik 180 fokon.

Párolt káposzta, krumplipüré illik hozzá, mi párolt zöldségekkel fogyasztjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsasült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook