Mandulás puszedli recept
A Mandulás puszedli hozzávalói:15 dkg + 14 db hámozott mandulabél
2 tojásfehérje
1 citrom
10 dkg porcukor
fél teáskanál mandulaaroma
A Mandulás puszedli elkészítési módja:
Morzsává aprítom a 15 dkg mandulát. Habbá verem a tojásfehérjéket, belereszelem a citrom héját, hozzászórom a mandulamorzsát, a cukrot, és belecsöpögtetem az aromát. A masszát alaposan összekeverem, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 1 cm távolságra evőkanállal (amit ha szükséges vízbe mártok, hogy ne ragadjon rá a massza) 14, kb. 3 cm átmérőjű halmot rakok, s mindegyik közepébe teszek 1-1 szem mandulát. 175 fokra előmelegített sütőben 17 perc alatt aranybarnára sütöm a puszedliket, majd egy rácsra szedve hagyom, hogy kihűljenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. febr. 12. 20:47
A mandulás puszedli elkészítési módja és hozzávalói.