Diómártásos tészta recept

50 dkg hosszúmetélt
25 dkg dióbél
2 dl tejszín
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl édes fehérbor
fél teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors
A Diómártásos tészta elkészítési módja:
A tésztát bő, sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A dióbelet szétterítem egy tepsiben, pár perc alatt megpirítom, s ha kihűlt durvára töröm. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort alaposan összekeverem. Hozzáadom az őrölt fahéjat, a szerecsendiót; sózom, borsozom. A dióbelet turmixgépbe teszem, és apránként hozzácsorgatom a tejszínes, boros olajat. A mártást a tésztára öntöm, és összemelegítés után tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. jan. 17. 19:12
A diómártásos tészta elkészítési módja és hozzávalói.