Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Diómártásos tészta recept

Diómártásos tészta recept

A Diómártásos tészta hozzávalói:
50 dkg hosszúmetélt
25 dkg dióbél
2 dl tejszín
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl édes fehérbor
fél teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors


A Diómártásos tészta elkészítési módja:
A tésztát bő, sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A dióbelet szétterítem egy tepsiben, pár perc alatt megpirítom, s ha kihűlt durvára töröm. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort alaposan összekeverem. Hozzáadom az őrölt fahéjat, a szerecsendiót; sózom, borsozom. A dióbelet turmixgépbe teszem, és apránként hozzácsorgatom a tejszínes, boros olajat. A mártást a tésztára öntöm, és összemelegítés után tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A diómártásos tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook