Zabpelyhes, mazsolás csók recept
A Zabpelyhes, mazsolás csók hozzávalói:10 dkg sertészsír
25 dkg zabpehely
8 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
2 tojás
2 evőkanál mazsola
5 dkg durvára vágott dió
zsír a tepsi kenéséhez
fehér csokoládé a díszítéshez
A Zabpelyhes, mazsolás csók elkészítési módja:
A zsírt felolvasztjuk és 6-7 percig pirítjuk rajta a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrokat és addig kevergetjük, amíg a kristálycukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már langyos, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a beáztatott mazsolát, a diót és a felvert tojásokat. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire evőkanállal egyforma halmokat rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen fehér csokoládéval megcsorgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. nov. 21. 18:15
A zabpelyhes, mazsolás csók elkészítési módja és hozzávalói.