Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros borjúkaraj sült paradicsommal recept

Mustáros borjúkaraj sült paradicsommal recept

A Mustáros borjúkaraj sült paradicsommal hozzávalói:
4 szelet csontos borjúkaraj 60 dkg
2-3 púpos kávéskanál mustár (2-3 dkg)
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg puha vaj
1 ½ evőkanál brandy
1 dl 1,5 %-os zsírtartalmú tej
1 dl tejszín
A sült paradicsomhoz:
2 szikkadt zsemle
3 fokhagymagerezd
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 kiló kisszemű paradicsom
2 evőkanál olívaolaj


A Mustáros borjúkaraj sült paradicsommal elkészítési módja:
A sült paradicsomhoz bemelegítem a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral kibélelek egy akkora tepsit, amelyben elférnek egymás mellett a félbevágott paradicsomok. A szikkadt zsemléket darabokra tépkedem, majd finomra őrlöm. Száraz teflonserpenyőbe szórom, és 2-3 percen át mérsékelt tűzön kevergetem, hogy megszikkadjon. A fokhagymagerezdeket összezúzom, apróra vágom a petrezselymet, majd hozzákeverem zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a petrezselyem felét, és sózom, borsozom. A paradicsomokat félbevágom, és miután egymás mellé ültettem őket a tepsibe, rájuk szórom a fokhagymás-petrezselymes zsemlemorzsát, olajjal megspriccelem a morzsaréteget. A morzsás paradicsomot betolom a forró sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütöm. A szárazra törölt hússzeleteket kiklopfolom, majd mindegyik mindkét oldalát megkenem fél-fél kávéskanál mustárral. Sózom, borsozom őket, és papírral tisztára törlöm azt a teflonserpenyőt, amelyikben korábban a zsemlemorzsát szikkasztottam. A tisztára törölt serpenyőben megforrósítom az olívaolajat, erre rádobom a hússzeleteket, és 1-1 perc alatt mindkét oldalukat enyhén barnásra kapatom. Ezzel biztosítom, hogy sülés közben ne engedjék ki a finom levüket. Miután a hús megkapta a kérgét, mérsékelem a tüzet, és a serpenyőben teszem a vajat. A vajban oldalanként kb. 4-5 perc alatt készre sütöm a hússzeleteket, szűrőlapáttal tányérra szedem őket, és leborítom alufóliával, hogy ne hűljenek ki. A mártáshoz belekanalazom a brandyt. Ha alábbhagy a sistergés, takarékra csavarom a lángot, és a serpenyőbe öntöm a tejet, a tejszínt. Kevergetve összemelegítem a kettőt. Tálaláskor a sült hússzeletekre kanalazom a mustáros mártást, melléjük rakom a morzsás paradicsomokat, aztán az egészet meghintem a félretett, apróra vágott petrezselyemmel.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros borjúkaraj sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook