Harcsa zöldségraguval recept
A Harcsa zöldségraguval hozzávalói:60 dkg (4 szelet) harcsafilé
só, őrölt bors
1 dkg vaj
a raguhoz:
15 dkg vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
2 zöld kaliforniai paprika
30 dkg padlizsán
30 dkg cukkini
1 evőkanál olívaolaj
40 dkg hámozott paradicsom-konzerv
1 dl száraz vörösbor
só, őrölt bors
1 evőkanál fűszerkeverék ami az alábbi módon állítható elő, s jól záródó üvegbe téve később is használhatjuk:
2 evőkanál kakukkfű
2 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál majoranna
2 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál zsálya
1 evőkanál borsikafű
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál tárkony
1 maréknyi friss bazsalikom
a tálaláshoz 4 zsemle
A Harcsa zöldségraguval elkészítési módja:
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom. Kicsumázom a paprikákat, és fél centis csíkokra szeletelem. A padlizsán és a cukkini esetleg keserű végét levágom, és 2*2 cm-es darabokra kockázom. Teflonserpenyőbe teszem az olívaolajat, rádobom a vöröshagymát, ráöntök fél dl vizet, és a serpenyőt mérsékelt tűzre teszem. Kevergetve puhára párolom a hagymát, s ha már üveges, hozzáadom a fokhagymát is. Kicsit tovább kevergetem, aztán a serpenyőbe szórom a paprikacsíkokat és a padlizsán- cukkinikockákat. Beleforgatom a hámozott paradicsomot is, majd ráöntöm a vörösbort. Sózom, borsozom, meghintem a fűszerkeverékkel, és felforralom. 5 percig rotyogtatom, majd lefedem, és mérsékelt lángon 25-30 perc alatt összefőzöm. A harcsához előmelegítem a sütőt 175 fokra. Sütőpapírral kibélelek egy akkora tepsit, amelyben elférnek egymás mellett a szeletek. A szárazra itatott haldarabokat sózom, borsozom, és elrendezem a sütőpapíros tepsiben. Mikróban felolvasztott vajjal megcsepegtetem a halszeleteket és kb. 30 perc alatt megsütöm a vajas harcsát. Tálaláskor a szeleteket a tányérokra teszem, majd apróra vágott bazsalikomot keverek a zöldségraguba, és a köretet a harcsák mellé halmozom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. nov. 2. 23:16
A harcsa zöldségraguval elkészítési módja és hozzávalói.