Lecsós ponty csuszatésztával recept
A Lecsós ponty csuszatésztával hozzávalói:80 dkg pontyszelet
2 evőkanál liszt
só, bors, olaj
25 dkg gomba
2 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál Piros Arany
1 evőkanál Gulyáskrém
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
5 dl tejföl
30 dkg csuszatészta
A Lecsós ponty csuszatésztával elkészítési módja:
A gombát szeletekre vágom, a zöldpaprikákat kicsumázom, kimagozom, 0,5 cm-es csíkokra szeletelem. A pontyszeletek húsát 2 cm-es darabokra kockázom. A lisztet összekeverem sóval, őrölt borssal, meghintem vele a pontyot. Egy nagyobb lábosban megmelegítek 4 evőkanál olajat, és pár perc alatt omlósra sütöm a halat. A megtisztított hagymákat apróbb darabokra vágva, a felcsíkozott a szalonnával késes robotgépbe teszem, s megdarálom őket. Kiszedem a megsült halkockákat. A lábosba teszem a hagymás pépet, és átpárolom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a piros aranyat, a gulyáskrémet, és beleöntöm a paradicsomokat. Hozzáteszem a gombaszeleteket, a paprikacsíkokat, majd visszateszem mérsékelt tűzre. Lefedem, és néha megkevergetve, összepuhítom. Enyhén olajos, kissé sós vízben kifőzöm a csuszatésztát, leszűröm, és beleborítom egy alkalmas méretű jénaiba. Rálöttyintek kevés olajat, s összeforgatom vele. A gombás lecsót összeforralom a megsütött pontydarabkákkal és 4 dl tejföllel. A meleg csuszatésztához hozzákeverem a ponty negyedét, ráhalmozom a többit, és a tetejére teszem a mikróban meglangyosított maradék tejfölt.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 1. 22:28
A lecsós ponty csuszatésztával elkészítési módja és hozzávalói.