Csirkemell ragu recept
A Csirkemell ragu hozzávalói:1 kg csirkemellfilé
10-10 dkg dió, mogyoró, mandula
só, őrölt bors
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
2,5 dl tejszín
A Csirkemell ragu elkészítési módja:
A diót, a mogyorót és a mandulát egy száraz serpenyőbe szórom és néhány perc alatt kevergetve megpirítom. Miután kihűlt, mozsárban vagy aprítógépben durvára töröm. A csirkemellfilét kb. 3x1 cm-es csíkokra szeletelem, sózom, borsozom. A hagymát, lereszelem. Az olívaolajat összeolvasztom a vajjal egy alkalmas méretű serpenyőben (vagy lábosban), és aranybarnára sütöm benne a csirkecsíkokat, majd kiszedem. A zsiradékon megpárolom a reszelt hagymát, majd hozzászórom a diós, mogyorós, mandulás morzsa 3/4-ed részét, és a pirospaprikát. Hozzáöntöm a tejszínt és a mártást erős lángon, kevergetve felforralom. Lejjebb veszem a lángot és várok, hogy néhány percig rotyogjon a mártás. Beleteszem a csirkecsíkokat és kevergetve átmelegítem őket. Tálaláskor a ragura hintem a félretett diós, mogyorós, mandulás morzsa maradékát.
Rizzsel, rizibizivel a legjobb, de bármilyen tésztát is főzhetünk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 30. 22:31
A csirkemell ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.