Csülök fokhagymás tejfölben recept
90 perc
A Csülök fokhagymás tejfölben hozzávalói:
2 kisebb (vagy egy nagy) kicsontozott csülök
4 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
fél dl borecet
ízlés szerint törött fekete bors
só.
A Csülök fokhagymás tejfölben elkészítési módja:
A csülökhúst megmossuk, lecsöpögtetjük. Ha szükséges, szőrét gázlángon leégetjük, és újra lemossuk. Vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket szorosan egymás mellé, tűzálló tálra helyezzük. Jól megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd a tisztított és szétzúzott fokhagymát egyenletesen rászórjuk a húsra. A borecetet összekeverjük a tejföllel, és ezzel az öntettel leöntjük a csülköt. A tálat befedjük, és előmelegített, forró sütőben nagy lángon sütjük először 60 percig, majd ha a hús megpuhult, akkor a tál tetejét levéve, pirítjuk tovább 20 percig, de már közepes lángon. Akkor jóízű igazán, ha piros-ropogósra sül a teteje. Salátával és sült burgonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 30. 12:32
A csülök fokhagymás tejfölben elkészítési módja és hozzávalói.