Vörösboros hagymás sertésmáj recept


60 dkg sertésmáj
3 nagy fej vöröshagyma
1 dl vörösbor
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint: 5 evőkanál morzsolt majoránna
őrölt fekete bors
só.
A Vörösboros hagymás sertésmáj elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra szeleteljük, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a vöröshagyma már üveges, rátesszük a májat és fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon, majd meghintjük egy evőkanál pirospaprikával és felöntjük vörösborral. Összeforgatása után ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal és morzsolt majoránnával. Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kevés borral újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha lesz. Csak a tálalás előtt sózzuk meg. Tálalható körettel, vagy csak friss kovászolt parasztkenyérrel és hozzá illő vörös borral.
A sózással vigyázzunk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 27. 06:03
A vörösboros hagymás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.