Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros hagymás sertésmáj recept

Vörösboros hagymás sertésmáj recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vörösboros hagymás sertésmáj hozzávalói:
60 dkg sertésmáj
3 nagy fej vöröshagyma
1 dl vörösbor
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint: 5 evőkanál morzsolt majoránna
őrölt fekete bors
só.


A Vörösboros hagymás sertésmáj elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra szeleteljük, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a vöröshagyma már üveges, rátesszük a májat és fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon, majd meghintjük egy evőkanál pirospaprikával és felöntjük vörösborral. Összeforgatása után ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal és morzsolt majoránnával. Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kevés borral újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha lesz. Csak a tálalás előtt sózzuk meg. Tálalható körettel, vagy csak friss kovászolt parasztkenyérrel és hozzá illő vörös borral.

A sózással vigyázzunk


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösboros hagymás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook