Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági burgonyaleves parasztosan recept

Galyasági burgonyaleves parasztosan recept

Elkészítési idő 65 perc

A Galyasági burgonyaleves parasztosan hozzávalói:
1 kg burgonya
2 evőkanál sertészsír (vagy olaj)
15 dkg bacon
10 dkg házi füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-1 evőkanál fűszerpaprika és finom liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld
2 nagy szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 db zöldpaprika
2 liter víz
Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors
esetleg szeletelt csípős paprika
A betét: 20 dkg száraz tészta (nagy kocka, kis kocka, eperlevél vagy tarhonya).


A Galyasági burgonyaleves parasztosan elkészítési módja:
A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk a kolbásszal együtt. Ha már van egy kis színe, akkor az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, és az őrölt paprikával, és megkeverjük. Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük. Forrás után kb 25 percig főzzük. Szükség szerint a vizet pótoljuk. Amikor már majdnem kész gazdagítjuk a száraz tésztával és készre főzzük.

Galuskatésztával is nagyon finom. Külön tányérkén szeletelt csípős paprikával és kovászolt paraszt kenyérrel kínáljuk. Bográcsban is főzhető.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági burgonyaleves parasztosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook